четвртак, 12. март 2015.

Konkursi

 
PRODUŽENJE ROKA KONKURSA ZA ZBORNIK POEZIJE
 „GALERIJA OD STIHA – GRADSKE RIME“

Redakcija časopisa Zvezdani Kolodvor objavljuje produžavanje roka za dospeće radova, za raspisani nagradni konkurs za zbornik urbane poezije „Galerija od stiha – gradske rime“.

Konkurs je prvobitno bio otvoren od 26. februara do 20. marta 2015. godine, a sada rok prijema radova produžava do 15. aprila 2015. godine na zahtev većeg broja autora.
Uslovi i tema ostaju isti. Autori tri najbolje pesme dobijaju diplome i besplatan primerak zbornika, a ostali izabrani autori pohvale i zahvalnice.
Tema: urbana poezija, veza između poezije i slikarstva u svojoj ambijentalnoj celini. Tema podrazumeva prožimanje ljubavi prema umetnosti, slikarstvu i poeziji, što možete ukomponovati u svoj lirski izraz. Teme su slobodne u odnosu na viđenje umetničke svakodnevnice koju živimo kao pesnici. Zapišite vaše misli i poruke stihovima na način da prošetate zamišljenim galerijama....
Autori mogu na konkursu učestvovati sa po jednom pesmom.
Pesme mogu biti na latiničnom ili ćiriličnom fontu u Word-u (Times New Roman) fonta 12, malim slovima i sa karakterima: č,ć,ž,š,đ) na svim jezicima iz regiona.
Nije potrebno prevoditi ili lektorisati pesme na srpski jezik.
Pesme pošaljite na mail: klubumetnika.zvezdanikolodvor@gmail.com sa naznakom (za konkurs Galerija od stiha) u dva dokumenta. 
U prvom dokumentu potpisati pesmu šifrom, a u drugom dokumentu razrešenje šifre.
Rok za slanje radova je do 15. april 2015. godine.
Kotizacija je 500,00 dinara po autoru, od koje će se finansirati štampanje zbornika. Kotizaciju i poštanske troškove slanja zbornika plaćaju autori čiji radovi budu odabrani za zbornik.
Na konkurs se šalju do sada neobjavljene pesme (ne odnosi se na fb ili književne portale).
Rezultate ćemo objaviti 16. aprila 2015. godine, a dodela nagrada i zbornika, će biti organzovana u maju mesecu. 
Autori koji ne budu prisustvovali promociji će dobiti zbornike na kućnu adresu ili će moći da ih preuzmu na odgovarajućim adresama. Diplome, pohvale i zahvalnice ćemo autorima koji ne mogu prisustvovati poslati elektronskim putem.
Žiri konkursa su članovi redakcije časopisa.
Autor naslovne strane (korica) zbornika je slikar Miroslav Lj. Ranković. 
Zbornik će biti opremljen tvrdim koricama.
Redakcija 
Autor: Miroslav Lj. Ranković 

Нема коментара:

Постави коментар