петак, 23. октобар 2015.

MEĐUNARODNI KONKURS ZA ANTOLOGIJU PESNIKA „SNOVI INJEM POSUTI“  (povodom jubileja 120 godina od rođenja Jesenjina) 


Redakcija online časopisa za umetnost i kulturu „Zvezdani Kolodvor“ priprema svoju prvu Antologiju savremenog pesništva u Ediciji „Poezija misli“ i  povodom toga raspisuje međunarodni konkurs u čast jubileja 120 godina od rođenja Sergeja A. Jesenjina.

Uslovi konkursa:
Poslati po jednu pesmu posvećenu životu i delu Sergeja A. Jesenjina.
Dužina pesme do 30 reda u Word dokumentu (font Times New Roman, veličina 12).
U posebnom fajlu poslati biografiju sa fotografijom (navesti ime, prezime, adresu i broj telefona)


Pravo učešća imaju autori iz svih zemalja sveta koji pišu na srpskom (ćirilica ili latinica), hrvatskom, bosanskom ili ruskom jeziku.
Po objavljivanju zbornika održaće se i književno veče – promocija u organizaciji Kluba umetnika Zvezdani Kolodvor.
Autori učestvuju kao suizdavači zbornika. Kotizacija za pesmu je 700 dinara, a za inostranstvo 10 eura u šta su uključeni i troškovi poštarine. Radovi se ne honorarišu.
Radove slati na mail adresu: klubumetnika.zvezdanikolodvor@gmail.com sa naznakom (za antologiju)

Konkurs je otvoren od 23.oktobra 2015. godine i završava se 28. decembra 2015. godine, na dan obeležavanja 90 godina od dana Jesenjinove smrti, kada ćemo objaviti rezultate.




KONKURS ZA ČETVRTI BROJ E-ČASOPISA ZA UMETNOST I KULTURU „ZVEZDANI KOLODVOR“



Redakcija e-časopisa za umetnost i kulturu „Zvezdani Kolodvor“ (ISSN 2406-2219) raspisuje konkurs za četvrti (novogodišnji) broj.

Tema broja je jubilej 120 godina od rođenja Jesenjina i povodom toga ćemo objaviti esej o životu i delu Sergeja A. Jesenjina.
Ukoliko do sada niste objavljivali radove u našem časopisu, molimo vas da nam pošaljete biografiju s fotografijom. Na konkursu mogu učestvovati kako odrasli, tako i deca. Učitelji, nastavnici i voditelji pesničkih radionica mogu da nam pošalju radove svojih učenika. 
Pesme, priče, biografije, prikaze, fotografije i fotografije umetničkih radova nam pošaljite na e-mail adresu: klubumetnika.zvezdanikolodvor@gmail.com sa naznakom (za novogodišnji broj).


Rok za dostavljanje radova je 10. novembar 2015, kada ćemo odabrati radove, a do 20. novembra objaviti rezultate konkursa. 





Нема коментара:

Постави коментар