субота, 28. јануар 2017.

Konkurs za deseti broj ZVEZDANOG KOLODVORA

Redakcija e-časopisa za umetnost i kulturu raspisuje konkurs za deseti broj časopisa. Do sada je objavljeno pet brojeva časopisa i dva dvobroja. Pred nama je deseti – jubilarni broj.
Tema za novi broj
Mudrost ne treba biti opširno napisana da bi bila jasna. Ponekad je manje zapravo više. Samo jedna rečenica može biti snažnija i jasnija od njih dvadeset, ukoliko se odnose na istu temu.
Zanima nas što imate za reći, a da to činite sa što manje reči. Stoga je tema novog broja Zvezdanog Kolodvora: „Kratke misli“. Šaljite nam svoje crtice, aforizme, razmišljanja, haiku poeziju, pa i haigu. Pošaljite nam najdraže aforizme drugih autora i pokušajte ih svojim rečima objasniti.
Zvezdani Kolodvor ulazi u treću godinu postojanja zahvaljujući raznim umetnicima i naša je misija tek započela. Zakoračimo u 2017. godinu razgovarajući o mudrosti i imajući na umu da je skromnost vrlina velikih.
Pored teme koju je ovaj put zadao naš urednik Mario Lovreković, šaljite nam poeziju, prozu, recenzije i prikaze vaših dela, tekstove iz književenosti (eseje, kritike), filozofije, arheologije, istorije, istorije umetnosti, kulture, filma, slikarstva. Pozivamo vaspitače, nastavnike i voditelje literarnih radionica da nam pošalju radove svojih učenika i svoje dramske tekstove. Šaljite nam umetničke fotografije i slike za rubriku Portret umetnika i naravno, sve pozitivne vibracije.
Sve to možete poslati na naš mail:
klubumetnika.zvezdanikolodvor@gmail.com sa naznakom (za deseti broj).
Rok za slanje je 18. februar 2017. godine.

Нема коментара:

Постави коментар